AAVA

 
AAVA Free Vedic Art Akatemia

KUVATAIDE 
Free Vedic Art – taiteen 17 prinsiippiä

AAVAN PERUSTAJAT

AAVA Free Vedic Art Akatemia on kuvataiteilija ja muotoilija Maija Pitz-Koposen ja muotoilija Pekka Koposen perustama kurssimuotoinen yksityinen taidekoulu, jonka kotipaikka on nykyään Hämeenkoskella (perustettu 2006 Lahteen).

Sen Free Vedic Art taidepetus perustuu ruotsalaisen kuvataiteilijan Curt Källmanin (1938-2010) alunperin kehittämään Vedic Artin 17 taiteen prinsiippiin, tietoisuuden kokemukseen taiteessa ja luovuudessa. 

Näitä taiteen prinsiippejä on opetettu vuodesta 1987 lähtien, ensin Pohjoismaissa ja myöhemmin myös muualla. Nykyisen Free Vedic Art -liikkeen päämäärä on säilyttää ja kehittää tietoisuuden vaikutusta taiteessa edelleen Curt Källmanin alkuperäissuunnitelman mukaisesti.

Free Vedic Art sopii kaiken ikäisille; lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka haluavat vapauttaa luovuuttaan maalaamalla - taiteen harrastajille ja täydentävänä koulutuksena luovilla aloilla toimiville. Free Vedic Art soveltuu myös niille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta maalaamisesta. Opetuksessa keskitytään luovuuden käynnistämiseen, ei varsinaisiin maalaustekniikoihin. Kuvataiteilija Curt Källman:

"Taiteen 17 vedistä prinsiippiä voidaan käyttää navigaatiokarttana matkallamme taidehistorian virrassa. Aloitamme hiljaisuuden pisteestä ja eräänä päivänä saavutamme rajattoman dynaamisen luovuuden valtameren, joka meillä on sisällämme. Vedic Artin oppiminen tarkoittaa oman henkilökohtaisen itsen opiskelua, joka on suhteessa suureen kosmiseen Itseen.
Sisäinen liikkeellepaneva voima johtaa meidät askel askeleelta näkemään kuinka luonto operoi. Alamme muistaa kuinka ilmaista itseämme sisältä käsin ja siten menemme syvemmälle luovaan prosessiin. Tämä johtaa laajenemiseen kaikilla tasoilla, sekä taiteessa että omassa elämässämme. Vedic Artissa ei opeteta ketään maalaamaan - sen sijaan opimme muistamaan kuinka se tapahtuu.”


Free Vedic Art  – 17 taiteen prinsiippiä – on taiteen tekemisen väline, luovan olemisen ja syvemmän tietoisuuden tila, joka nousee hiljaisuuden kokemuksesta (samankaltaista voit kokea esim. luonnossa, meditaatiossa, joogassa, retriitissä ym.). Sen avulla opit käyttämään rajoja saavuttaaksesi luovuudessa rajattomuuden. Hiljaisuudessa, luovuuden lähteellä voit kokea taiteen inspiraatiossa ilon täyttämää kosketusta syvälle itseesi ja elämään.

AAVA edustaa uuden tyyppistä taidekoulutusta, jossa luovuus yhdistyy ihmismielen tietoisuuteen ja luonnon korkeampiin tietoisuuden tasoihin. Opinnoissa hakeudutaan jo heti alussa Free Vedic Artin mukaisesti luovaan ja ilmaisulliseen maalausprosessiin, joka käynnistyy sisäisesti jokaisen maalarin omilla ehdoilla. Maalaustekniikoita ei opeteta erikseen vaan ne kehittyvät maalaamisen prosesseissa sisäisistä impulsseista käsin.

Opintojen keskeinen sisältö on vahvistaa ihmistä etenemään maalatessa tapahtuvissa uudenluomisprosesseissa, jotka noudattavat taiteessa samoja luonnon luomismekanismeja kuin kaikki elämä. Vedic Art antaa voimaa tulla kaaoksesta ulos järjestyksen kautta uutta luovaan tietoisuuden tilaan. Silloin syntyy ihmisen sisältä käynnistyvä liikkeellepaneva ja koossapitävä voima, joka lisää luovuutta, iloa ja elinvoimaisuutta taiteeseen ja samalla myös elämään. Vedic Art on näkemään oppimista luovuuden noustessa hiljaisuudesta. 

Tutustu Free Vedic Artin kurssitoimintaan sivuiltamme www.aava-art.fi

AAVA Vedic Art Akatemia, Maija Pitz-Koponen, Puh. 050 3315669, info@aava-art.fiMobiili