Vedic Art

 
AAVA Free Vedic Art Akatemia

KUVATAIDE 
Free Vedic Art – taiteen 17 prinsiippiä

Vedic Art
Källmanvärit

Vedic Art
Curt Källman (1938-2010), ruotsalainen kuvataiteilija ja Vedic Artin perustaja.


"Taide on hiljaisuuden kieli"

Vedic Art´in kehittäjä kuvataiteilija Curt Källman opiskeli Tukholman Kuninkaallisessa Taideakatemiassa 1964-69. Hän alkoi kehittää 70-luvulla taiteen 17 prinsiipin menetelmää, jota voitaisiin hyödyntää oman aikamme taidekoulutuksessa ja pitkälle tulevaisuudessa. Vedic Art'in alkuperä löytyy ikivanhasta vedisestä traditiosta.

Källman perusti Vedic Art taidekoulun Ruotsissa sijaitsevaan Höör´iin Bosjöklosterin linnaan vuonna 1988. Myöhemmin toiminta jatkui Ruotsin itäpuolella Öölannin saaren eteläkärjessä, jossa se toimi kesäisin vuodesta 1993 vuoteen 2010 hänen ohjauksessaan. Maalaustilat löytyivät isoista pihattonavetoista ja ladoista. Lehmien siirtyessä navetoistaan kesäisin ulos, taiteilijat tulivat sisälle maalaamaan, täyttäen tilat luovuudellaan. 

Talvisin Curt Källmanin kurssitoiminta jatkui viikonloppuisin pääasiallisesti eripuolilla Ruotsia, mutta myöskin Norjassa ja Suomessa. Vedic Art -kursseja on pidetty monissa muissakin maissa kuten Saksassa, USA:ssa, Virossa, Suomessa, Kreikassa, Espanjassa, Unkarissa ja ent. Jugoslaviassa. 

Curt Källmanilla on ollut näyttelyitä Ruotsissa mm. Tukholmassa, Göteborgissa, Kungälvissä, Malmössa ja Lundissa. Ulkomailla Oslossa, Lontoossa, Genevessä, Aschaffenburgissa, Fairfieldissä, Chicagossa, New Yorkissa ja Los Angelesissa. Sen lisäksi hänen töitään on eri kokoelmissa Ruotsissa, Saksassa ja USA:ssa.

Maalaaminen perustuu luovuuden herättämiseen ja sen liikkeellepanevaan voimaan. Curt Källman kiteyttää: "Vuosien kokemus on osoittanut, että osa maalareista maalaa tärkeimpänä tavoitteenaan ilmaista elämää - osalle juuri taiteen tekeminen on keskeistä. Alussa varsinkin on tarkeämpää inspiroida ihmiset löytämään syvällinen intohimonsa, kuin pitkästyttää heitä teknisillä harjoituksilla".


Free Vedic Art 

on Suomessa 2017 perustettu taiteen vapaa liike ja jatkaa Curt Källmanin taiteellista elämäntyötä ylläpitäen, kehittäen ja välittäen Vedic Artia nimenomaan taidekoulutuksena, jollaisena se alunperin ajateltiin olevan.


Vedic Art®

Nykyään Curt Källmanin poika Johannes Källman vastaa Euroopan laajuisesti tavaramerkistä Vedic Art® sekä myös Öölannin maalaustiloista kehittäen omaa linjaansa keskittyen opetuksessaan henkilökohtaisen kehityksen kursseihin, joka poikkeaa jossain määrin Källmanin alkuperäisestä ajatuksesta Vedic Artista taidekoulutuksena.


Free Vedic Art Suomessa 
•Yhteyshenkilöt ja perustajat Suomessa: 
Maija Pitz-Koponen www.aava-art.fi, Marjaana Murto www.marjaanamurto.fi,  ja Pirjo Hirvonen www.priinia.fi. 
•Suomen Free Vedic Art sivut: www.freevedicart.fi, facebook Free Vedic Art - Finland

Vedic Art® Suomessa
•Johannes Källmanin yhteyshenkilö: Riika Pikkuvirta riikapi@gmail.com
•Suomen Vedic Art® sivut: www.vedicart.fi, facebook Vedic Art keskusteluryhmä

Valmistaja: Johannes Källman
Kurssilaisille myynnissä ks. Suomen yhteyshenkilöt Free Vedic Art ja Vedic ArtAAVA Vedic Art Akatemia, Maija Pitz-Koponen, Puh. 050 3315669, info@aava-art.fiMobiili